Start

Tuinstoel illustratie

Ik ben begonnen!! Een domeinnaam geregistreerd en aan mijn website begonnen, ik heb echt geen idee hoe je een website maakt en zoveel keuze aan thema’s etc (overwhelm!). Maar goed, als je dit leest is er toch een en ander gelukt!

In mijn ‘Over mij’ heb ik wat over mijzelf geschreven en waarover ik wil bloggen maar dat is wat kort. Ik zal hier wat meer achtergrond informatie geven over het hoe en waarom.

Ik heb van jongs af aan het altijd heerlijk gevonden om te tekenen en er werd vaak geroepen, daar moet je wat mee! ‘Wat dan?’, vroeg ik mij af. Naar de kunstacademie ofzo werd niet geopperd en ik dacht dat dat alleen voor hele kunstzinnige mensen is die kunst met een grote ‘K’ maken. Ik heb het -iets doen met tekenen- naast me neer gelegd en ben biologie gaan studeren.

Na mijn studie biologie kwam ik in de ICT terecht als software ontwikkelaar. Erg leuk en vermakelijk maar na de geboorte van mijn derde kindje vond ik het combineren van werk en moederschap erg pittig. Ik besloot ontslag te nemen en thuis bij de kinderen te blijven.

Deze situatie gaf alle partijen rust, maar na verloop van tijd begon ik behoefte te krijgen om mijzelf weer terug te vinden als Marina, want blijkbaar was ik mijzelf in het ouderschap wat kwijtgeraakt.

Marina Goudappel Fineart

Een jaar of 6 geleden heb ik het tekenen weer opgepakt als hobby. Ik ben cursussen gaan volgen als artjournaling met een persoonlijke ontwikkelings tintje bij Lou Niestadt, Fine art tekenles bij de Tekenacademie, meer abstracte en expressieve kunstcursussen bij Marieke Blokland van Bloknote Art School en nog veel meer. Ik heb ontzettend veel geleerd en realiseerde me dat ik meer met tekenen wil doen dan alleen als hobby.

Portret expressief waterverf en inkt Marina Goudappel

Deze zomer heb ik daarom besloten het traject Illustratie Expeditie van Femke Veltkamp te gaan volgen bij om mijn creatieve proces in te duiken. Ik hoop daar te leren door te zetten als ik vastloop en los te laten als mijn perfectionista het allemaal niet goed genoeg vindt.